LUK Sitet Mine Penge Gør Gavn bruger cookies for at sitet virker og samler statistik ind til forbedring af din brugeroplevelse.
Når du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere

Svanholm Jordbrug & Fødevarer (Økologi og miljø)

Storkollektivet Svanholm er hjem for 80 voksne og 60 børn. Siden 1978 har kollektivet holdt til i de i smukke omgivelser på Svanholm Gods, beliggende på Hornsherred i Nordsjælland. Svanholm dyrker et alsidigt økologisk landbrug med agerdyrkning og kvæghold – både til salg og til selvforsyning. Svanholm har også egen skov.

Kollektivets mange beboere er vidt forskellige, men har et tilfælles; ønsket om at udleve en alternativ livsstil i et fællesskab med fællesøkonomi, fællesmøder og fælleskøkken. Mange bor i egne boliger, nogle i mindre bogrupper, nogle arbejder hjemme andre ude. Fællesmøderne afholdes en gang om måneden og er kollektivets øverste myndighed, her besluttes blandt andet, hvordan pengene i fællesøkonomien skal forvaltes. Fællesøkonomien dækker 80% af kollektivisternes indkomster og dækker alle fornødne udgifter; bolig, mad, skat, m.v. Resten (20%) er privatøkonomi. Fælleskøkkenet serverer økologiske frisklavet mad 6 aftener om ugen.

Storkollektivet Svanholm huser flere virksomheder blandt andet: Produktion af naturlegepladser, behandlingsklinik, rundvisninger, malerkurser mm.

Foto af Mikkel Brink

Andre projekter i Jordbrug & Fødevarer

Læs mere

Adresse:
Svanholm Gods 4 A
4050 Skibby
DENMARK
E-mail:
adm@svanholm.dk

Økologi og miljø
Jordbrug & Fødevarer

Merkur arbejder for at fremme et landbrug og en fødevareforædling, som tager hensyn til natur og miljø. Vi skal kunne producere fødevarer uden at undergrave muligheden for også at producere i fremtiden. Derfor lånefinansierer vi økologisk og biodynamisk landbrug, forædling og handel med økologisk og biodynamisk fremstillede fødevarer, naturprojekter samt foreninger med et økologisk/biodynamisk formål.