LUK Sitet Mine Penge Gør Gavn bruger cookies for at sitet virker og samler statistik ind til forbedring af din brugeroplevelse.
Når du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere

Søgaard Andelsbrug Jordbrug & Fødevarer (Økologi og miljø)

Søgaard Andelsbrug ved Sdr. Felding i det vestlige Jylland udsprang i 1979 af en jordbrugsgruppe bestående af omkring 20 mennesker, hvis intention var at dyrke økologiske brug med alternative ejerforhold og driftsmetoder. I dag er der kun få landmænd om driften.

På Søgaard fodrer man køerne med hø. Landmændene på Søgaard mener nemlig, at fodring med hø giver en lavere sygdomsfrekvens og at køerne yder mere mælk, når man fodrer med hø frem for ensilage. Søgaard Andelsbrug investerede derfor sidst i halvfemserne i et anlæg til plantørring af hø.

Andre projekter i Jordbrug & Fødevarer

Læs mere

Adresse:
Blåbjergvej 1
7280 Sønder Felding
DENMARK
Telefon:
+45 24 64 55 48
E-mail:
sa79@firma.tele.dk

Økologi og miljø
Jordbrug & Fødevarer

Merkur arbejder for at fremme et landbrug og en fødevareforædling, som tager hensyn til natur og miljø. Vi skal kunne producere fødevarer uden at undergrave muligheden for også at producere i fremtiden. Derfor lånefinansierer vi økologisk og biodynamisk landbrug, forædling og handel med økologisk og biodynamisk fremstillede fødevarer, naturprojekter samt foreninger med et økologisk/biodynamisk formål.