LUK Sitet Mine Penge Gør Gavn bruger cookies for at sitet virker og samler statistik ind til forbedring af din brugeroplevelse.
Når du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere

Hertha Levefællesskab Sociale institutioner og fællesskaber (Mennesker imellem)

Hertha Levefællesskab er et socialt fællesskab i udkanten af Herskind, 20 km vest for Aarhus. Levefællesskabet bygger sin eksistens på omvendt integration – det vil sige, at såkaldte almindelige mennesker (ca. 120) vælger at bo i et tæt og givende naboskab med (ca. 30) voksne såkaldte udviklingshæmmede mennesker.

Levefællesskabet er inspireret af Rudolf Steiners pædagogiske og sociale impulser, hvorfor social parathed, bæredygtighed og det enkelte menneskes frihed vægtes højt.

De udviklingshæmmede er med til at drive det lille samfund ud fra” fra-jord-til-bord tanken”, og de beskyttede værksteder tæller bl.a. et biodynamisk landbrug med malkekøer, et mejeri, et bageri, et gartneri, et væveri og et køkken, hvor der dagligt laves mad til 30-40 personer. I 2012 iværksatte Hertha et nyt køkkenværksted på den lokale skole i Herskind. Her laver 1 medarbejder og 1-2 hjælpere hver dag mad til 50-60 børn i børnehaven. I alt er der skabt ca. 35 ordinære arbejdspladser og 32 beskyttede arbejdspladser siden starten i 1996. Mange mennesker kommer dagligt til for at arbejde, besøge levefællesskabet eller deltage i arrangementer. Organisatorisk er stedet bygget op omkring en grundejerforening, en almennyttig erhvervsdrivende fond og en selvejende institution. Sidstnævnte står for det daglige pædagogiske arbejde med de udviklingshæmmede.

Institutionen fik i 2013 status som ’privat aktør’ efter i 16 år at have været en del af det kommunale tilbud.

Hjemmeside: www.hertha.dk

Andre projekter i Sociale institutioner og fællesskaber

Læs mere

Adresse:
Landsbyvænget 14
8464 Galten
DENMARK
Telefon:
38403400
E-mail:
hertha@skanderborg.dk

Hjemmeside

Mennesker imellem
Sociale institutioner og fællesskaber

Merkur arbejder for, at alle mennesker behandles ligeværdigt. Det skal være muligt at bo og arbejde på værdig vis, også hvis man har specielle behov. Derfor lånefinansierer vi opholdssteder for socialt belastede børn og unge, botilbud og dagtilbud for voksne, specialskoler, familiepleje og sociale foreninger, økosamfund, bofællesskaber og sociale fællesskaber.