LUK Sitet Mine Penge Gør Gavn bruger cookies for at sitet virker og samler statistik ind til forbedring af din brugeroplevelse.
Når du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere

Gartneriet Markhaven Aps Jordbrug & Fødevarer (Økologi og miljø)

Gartneriet Markhaven er Danmarks største økologiske væksthusgartneri. Markhavens grundidé er at levere en stor produktion af højkvalitets økologiske grønsager – kort sagt gode grøntsager på grønne idealer. Der lægges vægt på alt i produktionen lige fra udseende og sundhed til en god smag.

Gartneriet Markhaven ligger på Fyn, og ejes og drives af parret Klaus Søgård og Jytte Bech, som har arbejdet med dyrkningen af økologiske grøntsager siden 1983. Markhaven har således mange års erfaring i dyrkning af bl.a. økologiske tomater, som er gartneriets primære produkt. Gartneriet Markhaven dyrker dog også økologiske agurker og økologiske snackpebre.

Den økologiske dyrkningsmetode er i højsædet og planterne får lov til at gro i rigtig muld. Der anvendes ingen kunstgødning, og jorden gødes i stedet med kompost, som gartneriet får fra to økologiske landmænd på Fyn. Desuden bruger man hovedsagligt opsamlet regnvand i gartneriet. Og så går man højt op i en skånsom og præcis høst for at bevare den bedst mulige smag.

Hjemmeside: www.markhaven.dk

Andre projekter i Jordbrug & Fødevarer

Læs mere

Adresse:
Lufthavnvej 53
5270 Odense N
DENMARK
Telefon:
+45 65 95 44 31
E-mail:
markhaven@markhaven.dk

Hjemmeside

Økologi og miljø
Jordbrug & Fødevarer

Merkur arbejder for at fremme et landbrug og en fødevareforædling, som tager hensyn til natur og miljø. Vi skal kunne producere fødevarer uden at undergrave muligheden for også at producere i fremtiden. Derfor lånefinansierer vi økologisk og biodynamisk landbrug, forædling og handel med økologisk og biodynamisk fremstillede fødevarer, naturprojekter samt foreninger med et økologisk/biodynamisk formål.