LUK Sitet Mine Penge Gør Gavn bruger cookies for at sitet virker og samler statistik ind til forbedring af din brugeroplevelse.
Når du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere

Gartneri Peter Kirk-Haugstrup Jordbrug & Fødevarer (Økologi og miljø)

I år 2000 startede Peter Kirk-Haugstrup med at dyrke usprøjtede grøntsager, frugt og bær i en tidligere frugtplantage tæt på Ajstrup Strand. Det blev startskuddet til det lille gartneri – Paters Gartneri. Peter Kirk-Haugstrup har oprindeligt en baggrund som økologisk landmand, men i dag arbejder han som handicaphjælper og driver dermed gartneriet i sin fritid.

Peter’s Gartneri byder i dag på økologiske kartofler, rodfrugter, kål, æbler og pærer, majs, efterårshindbær, krydderurter som basilikum og spiselige blomster. Alle disse varer kan i løbet af sæsonen, som løber fra midten af juli til december, købes i gartneriets selvbetjeningsbod samt i butikken, der er åben lørdage og søndage fra august til november.

Peter’s Gartneri leverer også i stigende grad til restauranter i nærområdet, der lægger vægt på at servere økologiske råvarer af høj kvalitet.

Andre projekter i Jordbrug & Fødevarer

Læs mere

Adresse:
Byagervej 116 A
8330 Beder
DENMARK
Telefon:
86 93 66 67
E-mail:
kirk-haugstrup@webspeed.dk

Økologi og miljø
Jordbrug & Fødevarer

Merkur arbejder for at fremme et landbrug og en fødevareforædling, som tager hensyn til natur og miljø. Vi skal kunne producere fødevarer uden at undergrave muligheden for også at producere i fremtiden. Derfor lånefinansierer vi økologisk og biodynamisk landbrug, forædling og handel med økologisk og biodynamisk fremstillede fødevarer, naturprojekter samt foreninger med et økologisk/biodynamisk formål.