LUK Sitet Mine Penge Gør Gavn bruger cookies for at sitet virker og samler statistik ind til forbedring af din brugeroplevelse.
Når du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere

Blakgården V/Janus Z. Sølvsten Jordbrug & Fødevarer (Økologi og miljø)

Janus Z. Sølvsten er økologisk landmand og driver Blakgården i Midtjylland. Gården har været drevet økologisk siden 1990, og Janus overtog driften efter sine forældre i 2014. På gården, som ligger i et naturskønt område ved Gudenåen, produceres der æg, korn, slagtekyllinger og grøntsager.

Siden 2015 er en del af landbruget blevet drevet i et fællesskab med kunderne. Blakgårdens kundebonde-fællesskab omfatter dyrkning af en stor variation af forskellige grøntsager. Kundebonde-medlemmerne betaler omkostningerne ved dyrkningen af en på forhånd aftalt mængde grøntsager. Janus Z. Sølvsten bestræber sig på at levere en tilstrækkelig forsyning af grøntsager og æg til at dække medlemmernes behov og forventninger. På denne måde deler kundebonde-medlemmerne ansvar og risiko med landmanden, og der er således tale om et solidarisk landbrug.

Gården er åben for besøg hele året efter forudgående aftale. Janus Z. Sølvsten viser og fortæller desuden gerne om, hvordan økologi og solidarisk landbrug praktiseres på Blakgården.

Hjemmeside: www.blakgaarden.dk

Andre projekter i Jordbrug & Fødevarer

Læs mere

Adresse:
Blakgårdsvej 28
8600 Silkeborg
DENMARK
Telefon:
30 95 46 43
E-mail:
blakgaarden@outlook.com

Hjemmeside

Økologi og miljø
Jordbrug & Fødevarer

Merkur arbejder for at fremme et landbrug og en fødevareforædling, som tager hensyn til natur og miljø. Vi skal kunne producere fødevarer uden at undergrave muligheden for også at producere i fremtiden. Derfor lånefinansierer vi økologisk og biodynamisk landbrug, forædling og handel med økologisk og biodynamisk fremstillede fødevarer, naturprojekter samt foreninger med et økologisk/biodynamisk formål.