LUK Sitet Mine Penge Gør Gavn bruger cookies for at sitet virker og samler statistik ind til forbedring af din brugeroplevelse.
Når du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere

Andelsforeningen Himmerlandsbyen Bæredygtigt Byggeri & Energi (Økologi og miljø)

Andelsboligforeningen Himmerlandsbyen ligger i den smukke landsby Aarestrup i Nordjylland. Foreningen er blevet stiftet af en gruppe familier, og har til formål at etablere en ”landsby” med økologiske byggeprincipper. Ideen er hentet bl.a. fra Frilandsprojektet på Djursland, men familierne har også kigget på andre økologiske byggeprojekter og fået ideer til udformningen herfra.

Hver familie køber en grund på 1200-2200 m2. og ideen er at man selv kan være med til at bygge sit hus og dermed gøre det billigere at opføre. Husene skal bygges, så der anvendes så få ressourcer som muligt – både med hensyn til varme, el og vandforbrug. Derudover vil der også være nogle fællesarealer, hvor der vil være plads til at dyrke egne grøntsager samt have husdyr.

Hjemmeside: www.himmerlandsbyen.dk

Andre projekter i Bæredygtigt Byggeri & Energi

Læs mere

Adresse:
Himmerlandsbyen 15
9520 Skørping
DENMARK
E-mail:
bestyrelsen@himmerlandsbyen.dk

Hjemmeside

Økologi og miljø
Bæredygtigt Byggeri & Energi

Merkur arbejder for at fremme et byggeri og energiforbrug, der tager hensyn til miljøet og klimaet, og som giver huse, der er sunde at bo i. Derfor lånefinansierer vi solceller, vindmøller, bæredygtige byggevirksomheder, genanvendelse af byggematerialer og arkitekter, rådgivere og foreninger, som arbejder for et økologisk og bæredygtigt byggeri og en vedvarende energiproduktion.