LUK Sitet Mine Penge Gør Gavn bruger cookies for at sitet virker og samler statistik ind til forbedring af din brugeroplevelse.
Når du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere

Andelsboligforeningen Søpassagen Kultur (Kultur og undervisning)

Andelsboligforeningen Søpassagen ligger ved Sortedams Sø på Østerbro i København. I 2007 besluttede foreningen at blive Danmarks første CO2-neutrale andelsboligforening, og det mål er i dag opnået. AB Søpassagen har arbejdet med tre hovedfokusområder: mennesker, teknik og miljø. Beboernes egen indsats har bestået i at nedsætte deres forbrug, for eksempel ved hjælp af personlige handleplaner og el-spare konkurrencer. Dernæst har der været fokus på energirenovering, hvor der eksempelvis er blevet installeret solceller på tagene, som leverer strøm til alle fællesområder samt nye lavskylstoiletter, vandhaner og vinduer. I begyndelsen var det nødvendigt at købe CO2-kvoter for at opnå målsætningen, men efter at foreningen i 2014 fik en aftale på plads om at få deres strøm leveret fra danske vindmøller, var dette ikke længere nødvendigt, og kvotekøbet er derfor blevet udfaset.

Hjemmeside: www.datea.dk

Andre projekter i Kultur

Læs mere

Adresse:
Lyngby Hovedgade 4
2800 Kongens Lyngby
DENMARK
Telefon:
45268607
E-mail:
karh@nykredit.dk

Hjemmeside

Kultur og undervisning
Kultur

Merkur arbejder for et frit ånds- og kulturliv og for, at det enkelte menneske får de bedste betingelser for at udvikle sine evner. Derfor lånefinansierer vi teater, musik, film, billedkunst, fonde og kulturforeninger, som arbejder for et frit ånds- og kulturliv og et civilsamfund, som er uafhængig af økonomiske og statslige interesser.