LUK Sitet Mine Penge Gør Gavn bruger cookies for at sitet virker og samler statistik ind til forbedring af din brugeroplevelse.
Når du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere

Om Merkur

Merkur Andelskasse er et pengeinstitut, som principielt fungerer på samme måde som andre danske pengeinstitutter. En væsentlig forskel er dog, at Merkur tager udgangspunkt i et globalt hensyn til mennesker og miljø. Som kunde i Merkur Andelskasse er du derfor med til at gøre en forskel.

Merkur foretager både en økonomisk og en samfundsmæssig, økologisk, social og kulturel vurdering, før vi låner penge ud til et projekt eller en virksomhed.

Hovedparten af vores samlede udlån går til tre hovedområder:

Økologi og miljø
Merkur arbejder for, at produktion og forbrug afspejler samfundets og den enkeltes reelle behov og foregår under hensyntagen til mennesker, natur og miljø. Derfor finansierer vi økologisk og biodynamisk landbrug, vedvarende energi og bæredygtig produktion og handel.

Mennesker imellem
Merkur arbejder for, at alle mennesker behandles ligeværdigt. Derfor finansierer vi nye, tidssvarende ejerformer og sociale fællesskaber indenfor bl.a. landbrug, produktion, handel og bosætning; projekter for socialt belastede børn og unge, eller projekter for udviklingshæmmede børn og voksne.

Kultur og undervisning
Merkur arbejder for, at det enkelte menneske i frihed får de bedste betingelser for at udvikle sine evner og dermed bringes i stand til at handle ud fra egen indsigt. Evner og ideer er grundbetingelser for, at samfundet udvikler sig. Derfor finansierer vi frie skoler, undervisningsinstitutioner og kulturelle initiativer, også for f.eks. udviklingshæmmede og andre særlige grupper.

De øvrige lån er til private formål – f.eks. til bolig og lån overtaget fra andre pengeinstitutter.

Besøg vores hjemmeside, hvis du vil vide mere.

Bliv kunde i Merkur Andelskasse.

Her gør mine penge gavn